Szeptemberre

Jöhet a magyar "rossz bank"

Magyarországon szeptemberre vagy októberre jöhet létre az úgynevezett "rossz bank".

2014.07.24 14:45MTI
Forrás: Wikipedia

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója a Reuters hírügynökségnek adott interjújában elmondta, hogy Magyarországon szeptemberre vagy októberre jöhet létre az úgynevezett "rossz bank".

Ebbe a bankba gyűjtenék össze a többi bankból a kétes értékű lakossági jelzáloghitelt és a jelzáloggal megterhelt elárverezett ingatlanokat.

Nagy Márton szerint egy ilyen bank létrehozása a hiteleken keletkezett veszteségek realizálására kényszerítené a többi bankot. Nagy Márton szerint ennek már régen meg kellett volna történnie, mert így források szabadultak volna fel a hitelezés élénkítéséhez.

Az MNB ügyvezető igazgatója azt is elmondta, hogy arra számít, hamarosan 3-4 bank kivonul a magyar piacról, de konkrétan nem nevezett meg egyet se.

A Bayerische Landesbank (BayernLB) csütörtökön jelentette be, hogy a magyar kormány 55 millió euróért megvásárolja a budapesti MKB Bankot. Az ügylet keretében a bajor anyabank elengedi az MKB Bankkal szembeni 270 millió eurós követelését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.