Áprilisi kutatás

Lóhúsbotrány: jelentősen csökkent a pozitív minták száma

A tavaly lefolytatott vizsgálattal ellentétben az áprilisban végzett kutatás eredménye azt mutatja: jelentősen csökkent a tisztázatlan eredetű lóhúst tartalmazó készítmények aránya az uniós piacon

2014.07.24 12:53MTI
freedigitalphotos.net/Serge Bestasius Photography

A brüsszeli testület közleménye szerint a szakemberek összesen 2622 mintát vizsgáltak meg, amelyek közül 16 esetében sikerült kimutatni, hogy a marhahúsként forgalomba hozott termék tisztázatlan eredetű lóhúst is tartalmaz.

Ez a minták 0,61 százaléka, míg 2013-ban még a górcső alá vett termékek 4,6 százalékánál volt megállapítható, hogy lóhúst is kevertek hozzájuk. A kommünikéből az is kiderül, hogy az összehangolt kutatásban az unió 28 tagállamán kívül Norvégia, Izland és Svájc is részt vett; az ország méretétől függően pedig 10 és 150 körüli mintát vizsgáltak meg az egészségügyi szakemberek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.