Eurostat

A magyar építőipari termelés nőtt a legjobban az EU-ban

Az előzetes számítások szerint májusban Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az építőipari termelés az Európai Unióban (EU) havi szinten, éves összevetésben a harmadik helyen állt Magyarország.

2014.07.17 12:43MTI
freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

Az EU statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtöki közlése szerint havi szinten az euróövezetben 1,5 százalékkal, a 28 tagú EU-ban 1,6 százalékkal csökkent az építőipari termelés májusban.

Éves összevetésben az euróövezeti termelés 3,5 százalékkal, az EU egészében 3,2 százalékkal nőtt májusban. Az építőipari termelés tavaly 2,9 százalékkal csökkent az euróövezetben és 2,2 százalékkal az EU-ban 2012-vel összevetve.

A rendelkezésre álló adatok szerint májusban egy hónap alatt négy tagállamban nőtt az építőipari termelés, tízben pedig csökken. A legnagyobb csökkenés Németországban (4,9 százalék), Lengyelországban (3,9 százalék) és Szlovéniában (3,7 százalék) volt.

A legjobb növekedést Magyarország (2,3 százalék) érte el, majd Bulgária (1,7 százalék) és Szlovákia (1,6 százalék) következett. Éves összevetésben az építőipari termelés Spanyolországban (42,4 százalék), Szlovéniában (41,8 százalék) és Magyarországon (28,7 százalék) nőtt a legnagyobb ütemben.

Tavaly májushoz képest Romániában (10,3 százalék), Portugáliában (10,2 százalék) és Hollandiában (4,0 százalék) esett vissza a legjelentősebben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.