Tárgyal a Szerencsejáték Zrtr.

Hamarosan Magyarországra jöhet az EuroJackpot

Nemzetközi számsorsjátékba kapcsolódhat be a Szerencsejáték Zrt.

2014.07.10 08:54ma.hu
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

„Az EuroJackpot német üzemeltetője nemrég bejelentette, hogy 2014 októberétől három új országgal bővül a résztvevő országok köre, és Magyarország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia csatlakozásával már 17 országban lehet majd szelvényt vásárolni” – írta a Fortunaweb.hu.

A Szerencsejáték Zrt. pedig arról tájékoztatta Világgazdaságot, hogy valóban zajlanak a tárgyalások egy nemzetközi játékhoz való csatlakozásról.

Ennek kimenetele azonban számos tényező függvénye, így bővebb információt egyelőre nem tudnak adni. Azt pedig már korábban közölte az állami vállalat, hogy a törvényi környezet változásának és az időközben megszerzett információbiztonsági tanúsítványnak (a lottótársaságok világszervezetének tanúsítványa) köszönhetően megnyílt számukra a lehetőség arra, hogy bekapcsolódjanak egy nemzetközi számsorsjáték szervezésébe.

Ráfér a vérfrissítés a lottóra, ugyanis a játékok iránti keresletben megfigyelhető a nemzetközi trend: a sportfogadás népszerűsége soha nem tapasztalt, a tippmix bruttó árbevétele 2013-ban először előzte meg az ötöslottó forgalmát. Ennek oka, hogy 2013-ban nem halmozódott jelentősen a lottó főnyereménye, ezért a számsorsjátékok árbevétele csökkent.

Az biztos, hogy az SG Kft-vel 99,3 millió forintos szerződést kötöttek az „EuroJackpot implementálása” címen, amelynek határideje 2015 júniusa.

A Scientific Games Kft. egy luxemburgi és egy írországi holding leányvállalata Magyarországon. A társaságot 2006. márciusában hozták létre, hogy a szerencsecég által üzemeltett fogadási rendszert hozzon létre, azt igény esetén bővítse, és biztosítsa a szoftver futásához szükséges speciális hardver eszközöket, és mindezek működését felügyelje.

Tavalyi árbevétele 2,7 milliárd forint volt, adózott eredménye pedig 56 millió forint. Az EuroJackpot 2012 márciusától létezik, ma 14 országban játszható Spanyolországtól Finnországig.

A lehetséges főnyeremény 90 millió euró adómentesen, egy tipp 2,5 euróba kerül. A telitalálatos esélye azonban még a hazai ötöslottónál is kevesebb.

„Nagyon örülünk a bővülésnek, mert így már 32 állami lottóvállalat vesz részt Európa legnagyobb lottójátékában 17 európai országban” – olvasható Theo Gossner, az EuroJackpot elnökének nyilatkozata a játék német nyelvű információs oldalán.

A csatlakozással egy időben a lottó szabályai is változnak: 5 főszámot kell majd kiválasztani az 50-ből, de a két plusz számot az eddigi 8 helyett 10-ből sorsolják majd, nagyon hasonlóvá téve ezzel a játékot a nagytestvérhez, az Euromillionshoz.

Közben sorra hozza blokkolási határozatait a NAV a tiltott szerencsejátéknak minősített online fogadási oldalakkal szemben. Már nyolc, engedély nélküli szerencsejáték-szervezéssel foglalkozó honlap ideiglenes blokkolásáról döntöttek, legutóbb a 10bet.com került fel az adóhatóság listájára.

Az oldal tanúsága szerint Curacao kormánya által kiadott engedély alapján működnek és adómentesnek hirdetik magukat. „Berobbanva 2003-ban az online sportfogadás világába a 10bet azonnal az élvonalba került, a legjobb fogadási lehetőségeket és szolgáltatásokat kínálva” – írja magáról az oldal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.