Kinek kell a szerencsejáték-pénz?

Internetcenzúra Magyarországon

Lenézzük a kínaiakat a virtuális tűzfaluk miatt, de a NAV most pontosan ugyanezt teszi (egyelőre) kicsiben.

2014.06.27 22:35MTI
freedigitalphotos Salvatore Vuono

Péntek estig már öt, engedély nélküli szerencsejáték-szervezéssel foglalkozó honlap ideiglenes blokkolásáról döntött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya.

A NAV honlapján közzétett határozatok szerint 90 napra elrendelték a bet-at-home.com, a betclic.com, hu.sportingbet.com, a hu.unibet.com és a fortunawin.com honlap ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét. A hatóság közlése szerint ennek végrehajtását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szervezi és ellenőrzi.

Első lépésként a NAV hirdetményt jelentet meg a honlapján az illegális tevékenységet folytató oldal ellen indított eljárásban hozott határozatáról. Tizenöt nap elteltével az NMHH végrehajtja a blokkolást úgy, hogy valamennyi internetszolgáltatót felszólítja a fogadási oldal hozzáférhetetlenné tételére.

A NAV közlése szerint a Magyarországon engedéllyel nem rendelkező szervező által nyújtott online szerencsejátékban történő részvétel a játékos saját kockázatára történik. Bírósági eljárásban nem lehet érvényesíteni a játékból vagy fogadásból eredő követelést, kivéve, ha a játékot vagy fogadást hatósági engedély alapján bonyolítják le. Ezért ezeken az oldalakon nem érdemes számlát nyitni, illetve aki számlával rendelkezik, annak ajánlatos felvennie a rajta található összeget.

A távszerencsejáték legális szervezésére vonatkozó főbb jogszabály szerint távszerencsejáték a sportfogadás, a kártyajáték vagy a kaszinójáték, ha azt hírközlő eszköz és rendszer útján szervezik, amelyhez az állami adóhatóság engedélye szükséges - hangsúlyozza a NAV. Az állami játékszervező kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságnak vagy az állam többségi részesedésével működő gazdálkodó szervezetnek legalább 200 millió forint jegyzett tőkével kell rendelkeznie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.