ING

Tovább fogy a magánnyugdíj-pénztárak száma

A Horizontba olvad az ING Magánnyugdíjpénztár.

2014.04.22 18:55MTI
Forrás: Wikipedia

Minősített többséggel döntött az ING Magánnyugdíjpénztár küldöttközgyűlése kedden arról, hogy a pénztár június 30-án a Horizont Magánnyugdíjpénztárba olvad, ha a Horizont küldöttközgyűlése is megerősíti ezt a szándékot. A pénztártagoknak a változás nem jelent plusz költséget, és adminisztrációs teendőjük sincs - tájékoztatta az ING az MTI-t.

Közleményük szerint a magánnyugdíjpénztár igazgatótanácsa a tagok érdekét szem előtt tartva, az esetleges kockázatokat és pénzügyi következményeket megfontolva javasolta a Horizont Magánnyugdíjpénztárba történő beolvadást.

A döntés hátterében az áll, hogy a szabályozási környezet elmúlt években történt változásai miatt az ING nyugdíjpénztári szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata, az ING Pénztárszolgáltató és Tanácsadó Zrt. 2014. június 30-án megszünteti pénztárszolgáltató tevékenységét, ezért a pénztárnak határoznia kellett, hogyan folytassa működését.

A megoldásra több alternatíva is felmerült. Az alternatívák közötti döntést egy független tanácsadó cég elemzése is segítette. Az egyetlen hosszú távon fenntartható megoldásnak a beolvadás bizonyult, a legkedvezőbb ajánlatot pedig a piaci szereplők közül a Horizont Magánnyugdíjpénztár tette, amely a pénztártagok száma alapján 2013 negyedik negyedévében 19,5 százalékos részesedéssel rendelkezett az ötszereplős magánnyugdíj-pénztári piacon - mutatott rá közleményében az ING.

A Horizont 12 ezer taggal rendelkezik és mintegy 29 milliárd forint vagyont kezel.

Az ING küldöttközgyűlésének döntése alapján július 1-jétől a tagok a Horizont Magánnyugdíjpénztár tagjaivá válnak, ha a Horizont május 5-re összehívott küldöttközgyűlése is megerősíti ezt a beolvadási szándékot.

Az ING Magánnyugdíjpénztár tagjainak megtakarítása automatikusan átkerül a Horizonthoz.

Az ING Magánnyugdíjpénztár 1997-ben kezdte meg a működését. Kezelt vagyona 2013 végén meghaladta a 71 milliárd forintot, taglétszáma pedig a 27 ezret.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.