"Nem teljesítették kötelezettségeiket"

Ukrán bankok krími működését vonta be az orosz jegybank

Az orosz jegybank hétfőn a Privatbank és további három kisebb ukrán bank, a Vseukrainsky Aktsionerny Bank, a Bank Kyivska Rus és az Imexbank Krím félszigeti érdekeltségeinek működési engedélyét vonta be.

2014.04.21 17:53MTI
freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Az orosz jegybank indoklása szerint a bankok "nem teljesítették ügyfeleikkel szemben fennálló kötelezettségeiket". A bankok márciusban felfüggesztették tevékenységüket és az orosz jegybank indoklása szerint "semmi jelét nem mutatják annak, hogy meg akarnák kezdeni működésüket".

Az orosz jegybank ezért bevonta működési engedélyüket a Krím félszigeten, valamint aktíváik és passzíváik kezelésének átvételével bízta meg a betétbiztosítási alapot.

A Privatbank a legnagyobb magánkézben lévő ukrán kereskedelmi bank a tisztázatlan jogi környezetre és a készpénzszállítási lehetőségek hiányára hivatkozva függesztette fel működését a Krím félszigeten márciusban.

A bank 5 milliárd hrivnya (323 millió euró) értékben kezeli Krím félszigeti ügyfeleinek betéteit. A Dow Jones hírügynökség az értesülés kommentálására nem tudta elérni az ünnep miatt zárva tartó ukrán bankokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.