Elkapkodták a játékokat

Nyereséges negyedévet zárt a Hasbro

Nyereséges volt a Hasbro amerikai játékgyártó 2014 első negyedévében, az elért profit felülmúlta az elemzői várakozásokat, de a bevétel elmaradt azoktól.

2014.04.22 02:30MTI
freedigitalphotos.net/dan

A Hasbro 2014-es első negyedéves nyeresége 32,1 millió dollár volt, részvényenként 24 cent. 2013 első negyedévében 6,7 millió dollár, részvényenként 5 cent vesztesége volt a cégnek.

A bevétel 2014 első három hónapjában 679,5 millió dollár volt, kissé magasabb, mint a 2013 azonos időszakában elért 663,7 millió dolláros bevétel. A piaci befektetők az idén az első negyedévre átlagosan 10 centes részvényenkénti nyereségre és 690,1 millió dolláros bevételre számítottak.

Az eladásokban a kifejezetten lányoknak szánt termékek értékesítése 21 százalékkal nőtt, a fiúknak szánt termékek eladásai 2 százalékkal emelkedtek, az általános játékszekció eladásai 4 százalékkal nőttek, az iskoláskorúnál fiatalabb gyerekeknek szánt termékek eladásai viszont 4 százalékkal csökkentek.

Földrajzi megoszlás szerint Észak-Amerikában 1 százalékkal csökkentek a Hasbro eladásai, míg a nemzetközi piacokon, főleg Európának és Latin-Amerikának hála, összesítve 5 százalékos növekedés volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.