Negyedév

Európa besegített: rekordot döntött a dél-koreai export

Januárban éves alapon 23,4 százalékkal, februárban 10,6 százalékkal, márciusban 15,1 százalékkal nőtt az Európába irányuló dél-koreai export.

2014.04.21 20:30MTI

Rekordot döntött a negyedéves dél-koreai export 2014 első három hónapjában. A dél-koreai kormány hétfői jelentése szerint az Európába és a fejlődő országokba szánt export nőtt jelentősen.

Dél-Korea összesített, 2014-es első negyedéves exportja 138,2 milliárd dollár volt, 2,2 százalékkal több, mint 2013 első negyedévében. A kereskedelmi minisztérium adatai szerint még soha nem volt ilyen nagy az első negyedéves export.

Az export megugrásában nagy szerepe volt az európai piacoknak. Januárban éves alapon 23,4 százalékkal, februárban 10,6 százalékkal, márciusban 15,1 százalékkal nőtt az Európába irányuló dél-koreai export.

A fejlődő gazdaságú országok piacain is nagyobb volt a kereslet a dél-koreai termékek iránt. A Törökországba, Brazíliába, Indiába, Indonéziába és Dél-Afrikába exportált termékek összesített értéke az első negyedévben 5 százalékkal nőtt és elérte a 10,92 milliárd dollárt.

Az export mellett 2014. január-márciusában a külkereskedelem volumene is új csúcsot döntött. A kivitel jelentős bővülése mellett a dél-koreai import is 2,1 százalékkal nőtt és 132,4 milliárd dollárt tett ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.