Bolyhos

A magyar pálinka Vietnamban is jobban teljesít!

2013-ban összesen 2 millió kilogramm gyümölcsöt dolgoztak fel a teljes kapacitás lekötésével, amelyből nagyjából 140 ezer liter ötvenfokos pálinka készült.

2014.04.20 23:30MTI

Vietnamba exportálja pálinkáit a Bolyhos Pálinkafőzde, az első, ezer literes szállítmányt április első hetében indította útjára az újszilvási családi vállalkozás - tájékoztatott Bolyhos Zoltán üzletvezető.

Tájékoztatása szerint további bővülést is terveznek az exportpiacokon, a távol-keleti országok irányába.

A mostani szállítmányt a vietnami tulajdonosokkal rendelkező nagykereskedő, a Vitexim Kft. közreműködésével juttatták el.

Korábban két kisebb megrendelést indítottak Ausztráliába. Az Egyesült Államokban elfogadásra vár jelenleg a címketervük, ahová a terveik szerint 0,375 literes kiszerelésben szállítják majd a következő hetekben a Bolyhos Pálinkát - tette hozzá.

Ismertetése szerint tízféle gyümölcsből készítenek párlatokat, amelyek kétféleképpen kerülnek forgalomba: 50 alkohol fokos ágyaspálinka, és a 40 alkohol fokos alappálinka formájában. 2013-ban összesen 2 millió kilogramm gyümölcsöt dolgoztak fel a teljes kapacitás lekötésével, amelyből nagyjából 140 ezer liter ötvenfokos pálinka készült. Az idén, a tavalyihoz hasonlóan, 70-80 ezer liter pálinkát terveznek értékesíteni.

Közölte: félliteres kiszerelésben 100 ezer palackot értékesítenek évente, s a 0,04 literestől az ötliteres palackokon át legalább ötvenféle kiszerelésben kaphatóak a termékeik.

Az üzletvezető elmondta, hogy a töltést és a címkézést géppel végzik, de a gyümölcs-aszalványt az ágyaspálinkához kézzel rakják az üvegekbe. A szezon, a gyümölcsök érésével együtt, június közepétől indul, a feldolgozás december közepéig, a főzési szezon pedig április végéig tart. Július elejéig az üzem karbantartását végzik.

Szólt arról is, hogy a Bolyhos Pálinkafőzde ebben az évben május végén rendezi meg kilencedik alkalommal az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált. Az idén először jó néhány hungarikumot kóstolhatnak meg a fesztiválozók. Az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválon önálló kiállítóként ismerhetik meg majd a vendégek egyebek mellett a karcagi birkapörköltet, a kalocsai paprikát, a szikvizet és a fröccsöt, illetve az összes eredetvédett pálinkát is.

A húsz dolgozót foglalkoztató újszilvási cég 2003-ban építette fel az új, európai uniós követelményeknek megfelelő pálinkafőzdét, palackozót és gyümölcsaszalót, az összesen 400 négyzetméteres üzemben bérfőzés mellett kereskedelmi főzést is végeznek.

Tájékoztatása szerint a tavalyi évet 570 millió forintos nettó árbevétellel zárták, a cég stabilan nyereséges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.