Orvostechnika

Vegyesvállalati szerződést kötött Kínában az Innomed

Magyar fejlesztésű defibrillátorokat visznek a Távol-Keletre..

2014.04.19 16:49MTI
Fotó: innomed.hu

Több éves előkészítés után vegyesvállalati megállapodást írt alá az Innomed Medical Zrt. és a kínai Biocare Bio-Medical Equipment Co. Ltd az Innomed által Magyarországon fejlesztett és gyártott defibrillátorok értékesítésére a dél-kínai Sencsenben.

A több mint százmillió forint alaptőkével induló közös vállalat létrehozásáról szóló szerződést a budapesti székhelyű magyar vállalat részéről Dévai Endre, az Innomed elnöke és Csen Csün, a kínai partnercég elnöke írta alá.

Székely Gábor elmondta, hogy a magyar-kínai vegyesvállalat tulajdonrésze 49-51 százalékos arányban oszlik meg, az induló évben egymillió euró (306,5 millió forint) körüli forgalmat várnak. A felek megállapodtak abban, hogy egyelőre az értékesítésre összpontosítanak, de elképzelhetőnk tartják, hogy a közeli jövőben közös kutatásba, egy közös termék fejlesztésbe, hosszabb távon pedig gyártásba fognak.

Az idén 25 éves Innomed orvostechnikai diagnosztikai és képalkotó rendszerek fejlesztésével, gyártásával és kereskedelmével foglalkozó vállalkozás, száz százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában van. Kínában 2006-ban nyitotta meg saját képviseletét, termékeivel 110 országban van jelen.

Ma több mint 300 kínai kórházban van Innomed-termék, főleg defibrillátorok, de őrzőmonitorok és röntgengenerátorok is. A cég defibrillátora ott van például Kína első repülőgép-hordozóján, a Liaoningen is. Kínában két éve érték el az évi 700 ezer euró (215 millió forint) bevételt.

A sencseni Biocare Bio-Medical Equipment Co. Ltd. 1996 óta foglalkozik kardiológiai eszközök gyártásával és értékesítésével, jelenleg Kína egyik meghatározó EKG gyártója, évente nagyjából 20 ezer darab készüléket értékesít. Az Innomeddel 2008 óta dolgozik együtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.