Az autógyártók Mekkája

Vasárnap nyílik a pekingi autószalon

Változatlanul vonzó piac Kína a világ autógyárai számára.

2014.04.18 18:57MTI
freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Sehol sem növekednek ilyen ütemben az eladások, és nincs még egy ekkora piac sehol a világon. Nem csoda, ha a gyártók egymás sarkát taposva igyekeznek a vasárnap kezdődő pekingi autószalonra, hogy bemutassák legújabb modelljeiket. Idén 9-11 százalékkal több autó találhat vevőre Kínában, mint 2013-ban.

Az első negyedévben 7,9 százalékkal nőttek az eladások. Szakértők szerint a forgalom bővülését a kínai gazdasági növekedés lassulása sem akasztja meg.

A pekingi autószalonon 14 ország több mint 2 ezer kiállítója vesz részt, és 118 új modellt mutatnak be, ezek közül 79-et alternatív üzemanyag hajt. A német Daimler Pekingben mutatja be először kínai partnerével, a BYD-vel közösen kifejlesztett új, 300 kilométer hatótávolságú elektromos autóját, a Denzát.

A Volkswagen az új Touareget és az up! kisautó elektromos verzióját teszi közszemlére. Az Ernst&Young adatai szerint az elmúlt öt évben a német autógyártók 1,1 millióról 3,7 millióra növelték kínai eladásaikat. A teljes forgalmon belül a Kínából származó bevétel aránya 12 százalékról 28 százalékra nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.