Hatezer négyzetméteren

Európai színvonalú légtechnikai gyártóüzem épül Csongrádon

Hatezer négyzetméteres, európai színvonalú légtechnikai gyártóüzemet épít a Csongrád Környezetvédelmi Ipari Park területén a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.

2014.04.18 17:26MTI
freedigitalphotos.net/FrameAngel

Prokop Miklós, a CLH Kft. ügyvezetője elmondta: a 845 millió forint összköltségvetésű fejlesztési elképzelést a saját tulajdonú 15 ezer négyzetméteres ingatlanon valósítják meg. A projekt az önerő mellett 507 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai forrásból valósul meg.

A cég eddig hűtés- és klímatechnikai, valamint épületgépészeti rendszerek szerelésével és telepítésével foglalkozott, mostantól azonban a szükséges alkatrészek nagy részét maguk gyártják majd, ezzel bővítve a termékkört.

Így egyebek mellett fém légcsatornákat, hangcsillapítókat, légmennyiség szabályozókat, esővédő zsalukat, fém rácsokat, rácsokat, elszívókat, légszelepeket, dobozokat, tűzvédelmi berendezéseket tudnak gyártani. Emellett olyan innovatív termékeket is terveznek előállítani, melyek már exportpiacon is megállják a helyüket - tette hozzá.

A fejlesztés közvetett célja az eddig csak hűtés és klíma rendszereket szerelő és telepítő cég piaci potenciáljának erősítése, közvetett hatása pedig a kistérség foglalkoztatási helyzetének javítása. A vállalások szerint ugyanis 67 helybeli szakembert alkalmaznak majd a gyárban.

A 6000 négyzetméteres gyártóüzem mellett 1154 négyzetméter irodahelyiséget, 750 négyzetméter fedett tárolót építenek, illetve a telekhatáron belül kiépítik az infrastruktúrát. A beruházás már megkezdődött, a projekt befejezését jövő év elejére tervezik.

A CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. 1989-ben alakult. A cég 250 főt foglalkoztat országosan a hűtés-, klímatechnikában és épületgépészeti kivitelezésben. Tavalyi árbevételük meghaladta a 7 milliárd forintot - mondta el az ügyvezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.