Szeszes italok, dohány, agrárkartellek

Kötelezettségszegés: három uniós eljárás is új szakaszba lép

Három korábban indított kötelezettségszegési eljárást is új szakaszba léptet Magyarországgal szemben az Európai Bizottság.

2014.04.16 12:45MTI
freedigitalphotos.net/zirconicusso

A bizottság úgynevezett indoklással ellátott véleményt küldött Budapestre abban az eljárásban, amely az uniós versenyjog maradéktalan alkalmazására kéri Magyarországot a mezőgazdasági termékek terén, miután Magyarország olyan jogszabályt fogadott el, amelynek értelmében a Gazdasági Versenyhivatal gyakorlatilag nem léphet fel a mezőgazdasági termékek kartellje ellen.

Emellett az adózás terén indult eljárásokban is küldött egy-egy ilyen levelet Brüsszel Magyarországra.

Az egyikben azt kéri a bizottság, Magyarország szüntesse meg azt a gyakorlatot, hogy különféle szeszesitalokra különböző jövedékiadó-kulcs vonatkozik, a másikban pedig azt kifogásolja, hogy adóváltozás esetén a régi zárjeggyel ellátott dohánytermékeket 15 nap után ki kell vonni a forgalomból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.