2,24 millió bejegyzett állástalan

Ötévi mélyponton a brit munkanélküliség

Ötévi mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában, és hat éve először nőttek reálértéken az alkalmazotti jövedelmek.

2014.04.16 11:41MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai bejelentése szerint februárban 2,24 millió bejegyzett állástalant tartottak nyilván. A februárral zárult három hónapban 77 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma, a munkanélküliségi ráta pedig 6,9 százalék volt.

A brit gazdaság 2008-2009-es recessziója óta most először került 7 százalék alá a munkanélküliek aránya. Az ONS ismertetése szerint februárban 1,7 százalékkal nőtt éves összevetésben az alkalmazottak heti átlagjövedelme, miközben a tizenkét havi infláció 1,6 százalékra lassult. Hat éve először haladta meg az alkalmazotti jövedelmek éves növekedési üteme a fogyasztói árindexét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.