Új irányelv a láthatáron

Hadüzenet az áramfaló kávéfőzőknek

Az Európai Bizottság hadat üzent az áramfaló kávéfőzőknek: egy új irányelv szerint a jövőben néhány típus öt perc után automatikusan kikapcsol majd.

2014.04.14 19:28MTI
freedigitalphotos.net/khunaspix

Az új környezetvédelmi direktíva 2015. január elsejétől lép életbe, és célja, hogy korlátozza az elektromos háztartási gépek áramfelhasználását - számolt be a Lübecker Nachrichten című német lap.

A szabályozás nem vonatkozik az ipari kávégépekre, és a háztartásokban használt masinák esetén is tulajdonképpen a melegentartó funkció korlátozását takarja. A dpa német hírügynökség szerint az irányelv heves ellenérzéseket váltott ki.

"Az EU-nak komoly dolgokkal kellene foglalkoznia. A kávéfőzők forralási technikája egészen biztosan nem tartozik azok közé" - vélte Hans-Jörn Arp, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) képviselője.

Az észak-német tartományok vállalkozóinak szövetsége (UV NORD) azt kifogásolta, hogy Brüsszel "szabályozási rohama" hatalmas kihívások elé állítja a gazdaságot. Emlékeztettek rá, az EU nemrég hozta nyilvánosságra, hogy 2014 szeptemberétől betiltja a magas áramfogyasztású porszívókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.