Bár felfelé módosult az előrejelzés

Nem változtat idei inflációs célján az orosz jegybank

Az orosz jegybank nem változtat idei inflációs célján annak ellenére, hogy a gazdasági minisztérium a napokban felfelé módosította saját előrejelzését.

2014.04.13 03:30MTI
freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

A minisztérium 4,8 százalékról 6 százalékra emelte év végi inflációs várakozását, ami a jegybanki 5-6 százalékos inflációs cél felső határértéke. "A jegybank továbbra is tartja magát eddigi inflációs célszámához" - szögezte le az orosz központi bank első elnökhelyettese. Márciusban az éves infláció 6,9 százalék volt a februári 6,2 százalék után Oroszországban.

A gazdasági minisztérium nem csak inflációs előrejelzésén, de Oroszország idei gazdaságnövekedésével kapcsolatos becslésén is módosított. Most azzal számol, hogy a hazai össztermék (GDP) csupán 1,1 százalékkal nő az eddig várt 2,5 százalék helyett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.