Építőipar

Így csökkenhet a lánctartozás

A gyorsabb pályázati rendszertől várják a lánctartozás csökkenését az építőiparban.

2014.04.12 09:35MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

A fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításától vár áttörést az építőipari lánctartozások csökkenésében Tolnay Lajos, aki szerint a gyorsabb pályázati rendszer javíthatja a fizetési morált az építőiparban - írta a Magyar Nemzet.

A lap szombati számában az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke elmondta, hogy bár az egy éve bevezetett intézkedések - köztük a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) életre hívása - csökkentette némileg a körbetartozások arányát az építőiparban, érdemi változást azonban nem sikerült elérni. A becslések szerint - pontosabb adat nincs erre - a 400 milliárd forintot közelíti a lánctartozások értéke az ágazatban.

Az építőipari szektor megrendeléseinek 90 százalékát uniós támogatású megrendelések adják, ezért is lenne fontos az uniós fizetési irányelvek betartása is, amely szerint a teljesítéstől számított 30, rendkívüli esetben 60 napon belül kell rendeznie a számlát a megrendelőnek - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.