Ukrán válság

Ukrajnának előre kell fizetni az orosz gázimportért

Amennyit előre kifizet áprilisban Ukrajna, annyi földgázt kap májusban.

2014.04.11 19:55MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Oroszország garantálja, hogy teljesíti külföldi vásárlóival szembeni gázszállítási kötelezettségeit - jelentette be az orosz államfő pénteken, hozzátéve, hogy Moszkva nem kívánja leállítani a gázkivitelt Ukrajnának.

Vlagyimir Putyin rámutatott arra, hogy Moszkva nem szándékozik leállítani az Ukrajnába irányuló gázkivitelt, de egy 2009-ben aláírt megállapodás értelmében - amelyet senki sem módosított azóta sem - a Gazprom gázipari cégnek jogában áll előre kérni a földgáz árát Kijevtől. Az orosz államfő hozzátette: ennek bevezetését javasolja az orosz kormány is.

Az orosz államfő szavai szerint ez azt jelenti, hogy amennyit előre kifizet áprilisban Ukrajna, annyi földgázt kap májusban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.