Gazdaság

Combosodik a Samsung

Az idei első negyedévi előzetes adatok szerint a Samsung Electronics Co. növelte eredményét a tavalyi utolsó negyedévhez képest.

2014.04.08 09:56MTI

A Samsung az idei első negyedévben 8,4 ezer milliárd won (5,8 milliárd euró) üzleti eredményt ért el, 4,3 százalékkal alacsonyabbat az egy évvel korábbi 8,78 ezer milliárd wonnál, de 1,08 százalékkal magasabbat az előző, 2013 negyedik negyedévi 8,31 ezer milliárd won üzleti eredménynél.

Az első negyedévben a Samsung 53 ezer milliárd won értékesítési árbevételre tett szert, 0,25 százalékkal magasabbra az egy évvel korábbi 52,8 ezer milliárdnál.

A Samsung nem bontotta le tevékenységi körökre az első negyedévi eredményről benyújtott előzetes beszámolóját. A részletes beszámolót a világ legnagyobb okostelefon és memória áramkör gyártó vállalata ebben a hónapban később teszi közzé.

Szakértői becslések szerint az első negyedévben a Samsung 90 millió okostelefont értékesített a világpiacon január-márciusban. "A mobil üzletág első negyedévi üzleti eredménye valószínűleg meghaladja a 6 ezer milliárd wont, szemben az előző, a 2013 negyedik negyedévi 5,4 ezer milliárd wonnal - mondta Lee Seung-woo, az IBK Investment & Securities Co. elemzője.

A félvezető üzletág is megfelelő eredményt hozhatott az első negyedévben a piaci szakértők véleménye szerint még a szezonálisan csökkenő kereslet ellenére is, csakúgy, mint a szórakoztató elektronikai üzletág.

A következő, április-júniusi negyedévre az elemzők 9 ezer milliárd won feletti üzleti eredményt jeleznek előre, a mobil üzletág sikereinek és a képernyő üzletág várható javulásának köszönhetően.

A Samsung üzleti eredményrekordja eddig a 2013 harmadik negyedévi 10,1 ezer milliárd won volt, a második legjobb pedig az előző negyedévi 9,5 ezer milliárd won.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.