Befektetők jelentkezését várja

Hatalmas akkumulátorgyárat építene a Tesla

Hatalmas akkumulátorgyárat akar építeni az Egyesült Államokban 1,6 milliárd dollár értékű beruházással az elektromos autókat gyártó Tesla Motors, ehhez várja befektetők jelentkezését.

2014.02.27 07:13MTI
freedigitalphotos.net

A Tesla célja, hogy 2017-re tömeges mértékben forgalomba hozzon egy alacsony árú elektromos autót. A cég Gigagyárnak nevezte el a felépítendő létesítményt, és ennek helyszíne Nevada, Arizona, Új-Mexikó vagy Texas államban lesz.

Tervei szerint a gyár 2020-ra képes lesz több lithium-ion akkumulátort gyártani egy év alatt, mint amennyit 2013-ban az egész világon gyártottak. A gyárból a cég San Francisco melletti összeszerelő üzemébe szállítják majd az akkumulátorokat.

Elemzők szerint a gyár felépítése végül 5-6 milliárd dollárba fog kerülni, és ehhez a pénzt a Tesla japán beszállítói fogják adni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.