A versenyképes gazdaság érdekében

Együttműködési megállapodást kötött a Külügyminisztérium és az MNV

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a Külügyminisztériummal pénteken az állami tulajdonú vállalatok nemzetközi piacokon való megjelenésének, a versenyképes gazdasági környezet kialakításának érdekében.

2014.01.10 12:19MTI

A tárca emlékeztetett: az MNV Zrt. az elmúlt évben több mint tíz, tevékenységi köréhez hasonló feladatokat ellátó szervezettel kötött együttműködési megállapodást.

A Külügyminisztériummal most kötött megállapodás célja, hogy a tárca és az MNV Zrt. tevékenységének összekapcsolásával a többségi vagy kizárólagosan állami tulajdonú gazdasági társaságok meg tudjanak jelenni a nemzetközi piacokon - hangsúlyozták.

A Külügyminisztérium segítséget nyújt a társaságoknak a piaci viszonyok felkutatásában, továbbá a kereskedelmi elképzeléseiket támogató tanácsadással segíti a vállalatokat a nemzetközi piacokon.

A minisztérium vállalja, hogy támogatja a társaságok tagfelvételét nemzetközi szervezetekbe. Mint írták, a tárca és az MNV Zrt. a magyarországi üzleti delegációkban való részvételi lehetőségekről kölcsönösen tájékoztatja egymást.

A minisztérium megkeresésére az MNV Zrt. javaslatot tesz és adatot szolgáltat az egyes országokba kiutazó kormányzati képviselők tárgyalási témáihoz. Kölcsönösen egyeztetnek továbbá a magyar állam tulajdonában és a Külügyminisztérium vagyonkezelésében álló, kihasználatlan, esetlegesen befektetésre alkalmas belföldi és külföldi ingatlanokról - közölték.

A Bába Iván közigazgatási államtitkár és Márton Péter, az MNV Zrt. vezérigazgatója által jegyzett együttműködés kiterjed a külpiaci részvételről készített jogszabálytervezetek véleményezésére is.

A felek jogszabályalkotás vagy jogszabály-módosítás szükségessége esetén közös kezdeményezéssel fordulhatnak a jogalkotóhoz. A dokumentum emellett rendelkezik a szervezetek szakértői tevékenységének összekapcsolásáról és munkájuk kölcsönös támogatásáról is.

A felek információt cserélnek kiadványaikról, szakmai rendezvényeikről, megismerik egymás tevékenységét, és az MNV Zrt. bemutatja a Külügyminisztérium munkáját a közvetlen tulajdonosi joggyakorlása alatt álló, többségi vagy kizárólagos állami tulajdonú gazdasági társaságoknak - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.