Markit

Kitart a német gazdaság lendülete

Nyolcadik hónapja folytatódott decemberben a német gazdaság erőteljes növekedése, noha az ütem árnyalatnyit csökkent novemberhez képest.

2013.12.16 10:46MTI

A Markit piackutató intézet hétfőn közétett előzetes beszerzésimenedzser-indexe 55,2 ponton állt decemberben, 0,1 százalékponttal alacsonyabban, mint novemberben, de bőven a növekedést a csökkenéstől elválasztó 50 pont fölött.

Ezen belül a feldolgozóipari alindex két és fél éve a legnagyobb mértékben, a novemberi 52,7 pontról 54,2 pontra emelkedett, tükrözve az exportkereslet élénkülését. A szolgáltatóágazat helyzetét jelző alindex változatlanul bővülést jelez ugyan, de a növekedés üteme lelassult, a mutató decemberben 54,0 százalékra csökkent az előző havi 55,7 százalékról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.