Gyanús

MNB: piacfelügyeleti eljárás a Fortress ellen

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárást indított a budapesti székhelyű Fortress Befektetési és Pénzügyi Kft. és Sz.-F. Zsolt budapesti lakossal szemben, befektetési szolgáltatási tevékenység, illetve kiegészítő szolgáltatás engedély nélküli végzésének gyanúja miatt.

2013.12.13 17:55MTI
MTI

Az MNB az eljárás kapcsán - befektetővédelmi okokból - ideiglenes biztosítási intézkedésként egyes számlák és eszközök zárolását rendelte el. A jegybank a tényállás feltárása során szorosan együttműködik a nyomozó hatóságokkal is.

Az MNB a befektetők és a nyilvánosság tájékoztatása érdekében egyúttal rövid tájékoztatót tett közzé felügyeleti honlapjának Figyelmeztetések menüpontjában arról, hogy a Fortress Kft. Magyarországon nem rendelkezik befektetési szolgáltatási tevékenység végzésére jogosító jegybanki engedéllyel vagy regisztrációval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.