Nem ajánlott

Megerősítette a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings

Megerősítette stabil kilátással Magyarország "BB plusz" szintű - a befektetési ajánlású sávtól egy fokozattal elmaradó - hosszú futamú szuverén devizaadós-besorolását, valamint a hazai valutában fennálló államadósság befektetési szintű, "BBB mínusz" osztályzatát szerdán a Fitch Ratings.

2013.12.11 19:14MTI

A nemzetközi hitelminősítő szerda este Londonban közölte, hogy megerősítette a kereskedelmi adósokra külön megállapított, "BBB" szintű besorolási országplafont és a rövid lejáratú szuverén devizaadós-kötelezettségek "B" osztályzatát is.

Magyarországra a három nagy nemzetközi hitelminősítő - Moody's Investors Service, Standard & Poor's, Fitch Ratings - közül jelenleg a Standard & Poor's tartja érvényben a leggyengébb, "BB" államadós-besorolást. A Moody's hosszú távú szuverén osztályzata egy fokozattal jobb, "Ba1", amely e cég besorolási módszertana alapján azonos a Fitch Ratings "BB plusz" hosszú futamú magyar szuverén devizaadós-minősítésével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.