Üzleti vállalkozások részére

E-útdíj - utólagos fizetési lehetőséget vezetnek be

A használatot követő útdíj-fizetési lehetőséget vezet be a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. a stabil üzleti vállalkozások részére.

2013.12.06 16:05MTI
MTI

Az erre vonatkozó kérelmeket 2014 január 6-tól fogadja be a társaság, így az utólagos fizetést február elejétől vezetik be a megbízhatónak ítélt ügyfelek részére - közölte Róna Márta, a NÚSZ kommunikációs vezetője.

A társaság közleménye szerint, a fuvarozónak a kérelem benyújtásával együtt nyilatkozniuk kell arról, hogy a cég ellen nem folyik csődeljárás, felszámolás, végelszámolás, nincs lejárt tartozása, és a megfelelő hatósági engedélyekkel rendelkezik.

A 30 napos elbírálási időszak alatt a NÚSZ kiértékeli az igénylő vállalkozást, a hitelképes fuvarozókat pedig fizetőképességük alapján három csoportba sorolják.

Az alacsony kockázatú ügyfélnek nem kell biztosítékot nyújtania, a közepes és a magas kockázatú ügyfeleknek viszont bankgaranciát vagy készpénzóvadékot kell letenniük az előre megállapított elszámolási időszak szerint.

Ez lehet heti, kétheti, vagy akár havi elszámolás - közölte Róna Márta. A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek után kell használatarányos útdíjat fizetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.