18 milliárd forint

Rekordáron kelt el a Pink Star gyémánt

Az eddigi rekord 2010-ben született - szintén a Sotheby's árverésén -, és szintén egy rózsaszín gyémánt, a Graff Pink tartotta 46,2 millió dollárral.

2013.11.14 04:23MTI
Fotó: luxpress

Rekordot jelentő 83 millió dolláros áron (18,43 milliárd forintos összegért) kelt el a Sotheby's aukciósház szerda esti genfi licitjén a valaha árverésre bocsátott legértékesebb gyémánt, egy színét, tisztaságát és súlyát tekintve egyaránt páratlan rózsaszín drágakő, a Pink Star.

Az 59,60 karátos gyémántért öt percig tartó heves licit folyt, az árban nincs benne az aukciósház jutaléka. Az eddigi rekord 2010-ben született - szintén a Sotheby's árverésén -, és szintén egy rózsaszín gyémánt, a Graff Pink tartotta 46,2 millió dollárral.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.