Egészség

Mentorkórházzá válhat a Soproni Gyógyközpont

Sopronban a betegellátás egységesítésével több mint 100 millió forintos megtakarítást tudtak visszaforgatni az ellátórendszerbe.

2013.10.25 00:40MTI

Mentorkórházzá válhat a Soproni Gyógyközpont - közölte Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár csütörtöki látogatásáról kiadott közleményében az intézmény az MTI-vel. Közölték: egészségügyi fejlesztéseikről és az integrációs folyamat eredményeiről tájékozódott az intézményben az államtitkár, aki beszámolójuk szerint elmondt, hogy a gyógyközpont egyfajta mintaintézménnyé válhat a későbbiekben.

Ezt az teszi lehetővé, hogy sikeresen integrálták a városban működő egészségügyi intézményeket. Sopronban a betegellátás egységesítésével több mint 100 millió forintos megtakarítást tudtak visszaforgatni az ellátórendszerbe. Emellett több kísérleti program helyszíne is a város, ilyen a munkaügyi nyilvántartási rendszer bevezetése vagy a jövőben induló, a rehabilitációs és aktív gyógyítóegységek integrációjára épülő több gyógyturisztikai fejlesztés.

A betegellátó rendszer racionalizálásában a Sopron Gyógyközpont az élen jár, és a későbbiekben egyfajta mentorintézményként számítanak tapasztalataira az országos ellátórendszer átalakításában - idézik Szócska Miklóst. Tájékoztatásuk szerint Molnár Ágnes, a Soproni Gyógyközpont főigazgatója elmondta, ahhoz, hogy a fejlesztési folyamat sikeres legyen, nem elegendő a kormányzat szakpolitikai ágazata, nem elegendő maga a szolgáltató sem, szükségesek a szakápolók, az orvosok, a háziorvosok és a járóbeteg-ellátó rendszerben dolgozók is.

Sopronban is folyik egy 5 milliárd forint értékű beruházás, a kórház területén új diagnosztikai tömb épül. Ezen túlmenően 1,3 milliárd forintos fejlesztési program indul az intézmény sürgősségi betegellátó osztályának megújítására, a központi műtő, valamint az orvosi eszközállomány fejlesztésére - hangsúlyozta Molnár Ágnes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.