OMÉK

Három cég hat terméke nyerte el a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet

Három cég hat terméke nyerte el 2013-ban a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, a díjakat pénteken adták át a Budapesten rendezett Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK).

2013.09.20 18:49MTI

Az OMÉK-on a Vidékfejlesztéi Minisztérium (VM) megállapodást írt alá 16 jelentős élelmiszer-feldolgozó céggel. Minderről közleményben tájékoztatta a tárca az MTI-t.

A Kiváló Magyar Élelmiszer címet az idén a Borecet Kft. Tokaji borecet tokaji furmintból, Tokaji borecet tokaji muskotályból és Tokaji borecet tokaji aszúból termékei, a Tebike Kft. Pálpusztai sajtja, valamint a Madarasi Pálinka szőlőpálinkája és birspálinkája nyerte el.

Az idei díjazottakkal együtt közel 70 vállalkozás több mint 430 terméke viseli a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet. Kardeván Endre, a VM államtitkárának véleménye szerint a védjegy legfontosabb üzenete a vásárlók számára, hogy az azzal ellátott termékek valóban az exkluzív minőséget képviselik.

A közlemény szerint az államtitkár a díjátadó gálán hangsúlyozta, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium elkötelezett a Kiváló Magyar Élelmiszer rendszer mellett, amely a korábbiakhoz képest szigorúbb feltételeket támaszt a védjegy viselőivel szemben.

Ezentúl a KMÉ logó alatt kötelező lesz a "magyar termék", "hazai termék", "hazai feldolgozású termék" kiegészítő felirat feltüntetése, és az ezzel járó szigorú szabályok betartása.

A közlemény ismerteti, hogy a VM olyan élelmiszergyártó vállalkozásokkal kötött megállapodást az OMÉK-on, amelyekkel a kormányzati stratégiai célok kidolgozása során együtt tud működni, amelyektől a döntés-előkészítési folyamatokban közvetlenül első kézből kaphat visszajelzést a tervezett intézkedések lehetséges hatásairól.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az aláírás alkalmából elmondta: a megállapodást aláíró vállalkozások erősítik azt az utat, azt az elvárást, amelyet a kormány, a vidékfejlesztési tárca képvisel a hazai élelmiszerekkel kapcsolatban.

Hozzátette: bízik abban, hogy a most aláírt együttműködési megállapodások további partnereket ösztönöznek az együttműködésre. A miniszter kiemelte: még több siker, még több munkahely és magasabb foglalkoztatottság elérése a kormány célja a gazdaság szereplőivel kötött együttműködéseknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.