Terepszemle a robogó gazdaságban

Dunaferr - Varga Mihály egyeztet a cégvezetéssel

A nemzetgazdasági miniszter a hétfői kihelyezett kormányülés előtt látogatást tesz Dunaújvárosban, tájékozódik a Dunaferr helyzetéről, a tervezett létszámleépítésről, és egyeztetést folytat a cég vezetésével a társaságot érintő további kérdésekről - közölte a minisztérium.

2013.08.16 21:27MTI
Varga Mihály aláír - cégről cégre

A szaktárca közleményében tudatta, a sajtóban a közelmúltban megjelent 1500 főt érintő csoportos létszám-leépítési szándékkal szemben a minisztérium csütörtökön hivatalosan arról értesült, hogy 890 fő elbocsátását tervezi a Dunaferr. Az erről szóló szándéknyilatkozatot a vállalat a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központhoz juttatta el.

A minisztérium és a munkaügyi központ mindent megtesz annak érdekében, hogy a leépítéssel érintett munkavállalók megkapjanak minden szükséges segítséget mielőbbi elhelyezkedésük érdekében - hangsúlyozza a minisztérium.

Megjegyzik azt is: természetesen még sor kerülhet a céget érintően további csoportos létszámleépítésre. "A most bejelentett szándéknyilatkozat szerinti létszámleépítés ebben az esetben legfeljebb ennyi vagy ennél kevesebb lehet. A döntés meghozatala előtt még számos kötelezettségét teljesítenie kell a munkáltatónak, többek között egyeztetési kötelezettsége áll fenn az üzemi tanáccsal" - áll a közleményben.

A vállalat menedzsmentje hétfőn közölte, hogy a korábbi tulajdonosi terveknek megfelelően rövidesen megkezdődik a létszámleépítés az ISD Dunaferr Zrt.-nél, a dolgozói létszámot 1500-zal csökkentik. A vezetés 2013. augusztus 15-ig elindítja ennek érdekében a szükséges hivatalos eljárást - ismertette a közlemény. A szakszervezet és az üzemi tanács vezetője csütörtökön tájékoztatta az MTI-t, hogy a Dunaferr vállalatcsoport hivatalosan bejelentette a Fejér Megyei Kormányhivatal dunaújvárosi munkaügyi kirendeltségén, hogy legnagyobb létszámú tagvállalatánál, a Dunaferr Zrt.-nél 890 főt bocsát el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.