Turisztika

Orbán Ráhel szakdolgozata is díjat nyert

Átadták "Az év turisztikai témájú szakdolgozata, 2012" pályázat díjait; a legjobb diplomamunkákat két kategóriában - "Alapos, tudományos igényű munka" valamint "Újszerű témaválasztás" - jutalmazták, emellett két szakdolgozat különdíjban részesült.

2013.04.30 19:42MTI

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. 2012-ben tizenkettedik alkalommal írt ki pályázatot "Az év turisztikai témájú szakdolgozata" címmel a turisztikai felsőoktatási intézmények végzős hallgatói részére, akik az államvizsgán eredményesen megvédett turisztikai témájú szakdolgozatukkal indulhattak - ismerteti az MT Zrt. közleményében.

A pályázat célja, hogy ösztönözze és továbbfejlessze a turizmus állami irányítása és a turisztikai felsőoktatási intézmények együttműködését és szakmai munkáját, amely az elmúlt években egyre sokszínűbb lett. Az MT Zrt. gyakornoki programjában való részvétel és a különféle csatornákon keresztül megvalósuló információcsere egyaránt azt szolgálják, hogy a felsőoktatási intézményekből kikerülő hallgatók elméleti ismereteik mellett már az egyetemeken, főiskolákon töltött idő alatt gyakorlati tapasztalatot is szerezzenek.

Tizenkét felsőoktatási intézmény (egyes esetekben intézményenként több kar) juttatta el az MT Zrt.-hez az általa legszínvonalasabbnak ítélt munkákat. 2011-től legfeljebb 3 szakdolgozat beküldésére van lehetőség, így összesen 39 pályamű érkezett. A szakdolgozatok között két angol nyelvű pályamű is található.

A beérkezett szakdolgozatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turisztikai és vendéglátóipari főosztálya és az MT Zrt. munkatársaiból álló széles körű szakmai zsűri értékelte. A nyertesek az anyagi elismerés mellett könyvjutalmat kaptak.

Az alapos, tudományos igényű munka kategóriában a díjazottak:
I. Hess Alexandra: A Szentendrei-sziget zöldút fejlesztési lehetőségei - A sziget bekapcsolása a Duna-menti kerékpárút hálózatba;
II. Kovács Otília Magdolna: A budapesti Y generáció és a Bor;
III. Barcza Attila: Rekreáció határok nélkül.

Az újszerű témaválasztás kategóriában:
I. Orbán Ráhel: Könnyűzenei fesztiválok szervezeti folyamatának és versenyképességének elemzése - A Sziget Kulturális és Menedzser Iroda példáján keresztül;
II. Istenes Noémi: Képregényturizmus;
III. Horn Nikolett: Ötlettől a valóságig, avagy egy szállodai projekt előkészítésének lépései.

Különdíjban részesültek:
Jentetics Kinga: The Creative Aspect of Country Branding - How Music is Able to Influence the Country Image in Case of Hungary;
Péter Boglárka: Szakképzés és karrierépítési lehetőségek vizsgálata a szállodaiparban régen és ma.
A nyertes pályázók a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi és Tájépítészeti Kara, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kara, az Edutus Főiskola, a Nyugat-magyarországi Egyetem Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kara, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, valamint a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara hallgatói közül kerültek ki.

A díjakat kedden Nemes Andrea, az NGM turisztikai és vendéglátóipari főosztályának vezetője és Horváth Gergely, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese adta át a nyerteseknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.