Nyilvánosságot!

Trafik - vesztes pályázók adtak át petíciót az NFM-ben

Szabóné Szabados Katalin dohánykereskedő nem pályázott, mert úgy vélte, az akkori árrésből nem lehetett volna trafikot működtetni. A mostaniból viszont már lehetne - jegyezte meg.

2013.04.30 17:21MTI

Petíciót adtak át a trafikkárosultak néven szerveződött mozgalom képviselői kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM).

A Németh Lászlóné miniszternek címzett petícióban a dohánykereskedelmi koncessziós pályázat veszteseiből szerveződött mozgalom tagjai azt kérik: hozzák nyilvánosságra a tender összes nyertes és vesztes pályázatát, "a döntéskor figyelembe vett, de a kiírásban nem szereplő" szempontrendszert, valamennyi feljegyzést, jegyzőkönyvet a pályázat elbírálásáról, továbbá a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. döntéselőkészítő anyagait, az elbírálásban részt vevő személyek, szakértők és tisztségviselők névsorát.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI érdeklődésére közölte: a petíciót a fejlesztési tárca áttekinti, és a benne foglaltakra rövid időn belül eljuttatja hivatalos válaszát a benyújtókhoz.

A petícióban megfogalmazták: a pályázati anyagok nyilvánosságra kerülése után más szakmai szervezetek és szakértők bevonásával megvizsgálják, hogy volt-e olyan nyertes pályázat, amely nem felelt meg a kiírásnak, ez esetben minden rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőséget kihasználnak.

Szabóné Szabados Katalin dohánykereskedő, a petíció egyik átadója a helyszínen újságíróknak elmondta, hogy nem pályázott, mert úgy vélte, az akkori árrésből nem lehetett volna trafikot működtetni.

A mostaniból viszont már lehetne - jegyezte meg. Hozzátette: a nyertesek listája alapján úgy látják, hogy nem a szakma, hanem bizonyos érdekkörök szempontjai alapján történt a nyertesek kiválasztása. Egyben nonszensznek nevezte az árrés utólagos felemelését.

Szabóné Szabados Katalin hangsúlyozta, hogy a petíció átadását az első lépésnek szánják.

A szervezők tájékoztatása szerint mintegy 50-en jöttek el a petíció átadására, szándékosan nem érkeztek nagy tömeggel, viszont állításuk szerint a Facebookon szerveződő mozgalomhoz az ország különböző részéből már több ezer ember csatlakozott.

A mozgalom szervezője, Szabóné Szabados Katalin kiemelte, hogy nem politikai érdeket képviselnek, hanem egyéni érdekekről, sorsokról van szó.

A petíció átadására érkezett aktivisták között jelen volt Tóth Csaba szocialista képviselő is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.