Fejlesztők, feltalálók, kutatók

Tizenkét hazai energetikai innováció a RENEXPO-n

Az idei RENEXPO Central Europe kiállításon tizenkét innovatív energetikai projekt mutatkozik be, amelyek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) nyilvános közös pályázatának nyertesei.

2013.04.08 09:46MTI

A hazai fejlesztők, feltalálók, kutatók számára megnyitott kiírásra harminchat pályamunka érkezett, amelyek közül a szakmai zsűri tizenkét terméket, szolgáltatást választott ki a kiállítási részvételre. 

A közönség az április 25-27-én megrendezendő RENEXPO kiállításon találkozhat a kiválasztott ötletekkel, eredeti megoldásokkal, köztük a városi szélturbinával, az energiahatékony gyorsházzal vagy a szuper konvektorral. 

A pályázatokat elbíráló hat szakértő az ötletek technológiai és gazdasági életképességét, megvalósíthatóságát és az elért eredményeket is vizsgálta az innovatív erő, az újszerűség mellett - fejtette ki Kocsis Tamás zsűritag, a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezető igazgatója a közleményben. A pályázat az élenjáró magyar kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósulását, hazai és külföldi piacra juttatását hivatott előmozdítani. 

A RENEXPO rendezvényre és a kapcsolódó konferenciákra egész Európából érkeznek a megújuló és alternatív energiával foglalkozó cégek képviselői. A kiállítási részvétel így kiváló lehetőség a hazai innovátorok eredményeinek megismertetésére, együttműködő partnerek keresésére - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.