Leminősítés

"Gyengül a gazdasági környezet" - Magyar bankokat minősített le a Moody's

Négy magyar bank különböző besorolásait rontotta egy és négy fokozat közötti mértékben kedden a Moody's Investors Service.

2013.03.19 20:57MTI

Azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy egyre gyengül a magyarországi gazdasági és működési környezet. A nemzetközi hitelminősítő szerint ennek negatív hatásai vannak az érintett bankok hálózataira, eszközminőségére és jövedelmezőségére. A Moody's kedd este Londonban bejelentette, hogy az osztályzatrontás a Budapest Bank, a K&H Bank, az Erste Bank Hungary és az MKB besorolásaira vonatkozik. A cég a keddi döntéssel befejezte a bankokra december 12-én bejelentett leminősítési felülvizsgálatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.