Devizapiac

Martonyi szavaira erősödött a forint

Erősödött szerda délután a forint az euróval szemben, miután Martonyi János külügyminiszter egy pozsonyi sajtótájékoztatón világossá tette, hogy a kormánynak nem érdeke a forint gyengülése.

2013.03.13 13:35MTI

Az eurót 305,23 forinton jegyezték szerdán nem sokkal egy óra előtt a késő délelőtt tapasztalt 307 forint feletti árfolyam után. Martonyi János a Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszterrel folytatott megbeszélést követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "nem örülünk annak, hogy gyengélkedik a forint".
 
Egyben megismételte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfői kijelentését, amely szerint az ország nem érdekelt a forint tartós gyengülésében. "Ma még jelentős a devizaadósság állománya, (...), és a gyenge forint növeli ezt az adósságterhet". 

A gazdasági tárca vezetőjének szavait akkor szóbeli intervenciónak minősítette a piac. A dollárárfolyam a külügyminiszter kijelentését megelőző 235,80 forintos szintről 234,67 forintra süllyedt. A svájci frank jegyzése 249 forintról 247,76 forintra esett. A japán jen 2,4519 forint a külügyminiszter szóbeli intervencióját megelőző 2,4600 forint után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.