Nemzetközi hálózatukba kapcsolnák

Még több magyar beszállítót keres a Lidl

A Lidl Magyarország bejelentette, hogy elindul a "Lidl a magyar beszállítókért program". Az áruházban elérhető magyar termékek aránya jelenleg is 54 százalék, a programtól azt várják, hogy 2014 végére ez az arány 60 százalék legyen. A Lidl Magyarország lehetőséget biztosít a magyar beszállítóknak a nemzetközi megjelenésre is, jelenleg 36 magyar beszállító 106 terméke érhető el külföldi Lidl áruházakban.

2013.03.05 10:29ma.hu

„A magyar termékek forgalmazása, a hazai beszállítókkal való együttműködés mindig is fontos volt számunkra. Célunk, hogy jó minőségű magyar termékeket kínáljunk a vásárlóinknak, és megbízható üzleti partnerként álljunk a magyar termelők mellett, mindezzel támogatva a magyar gazdaság fejlődését és versenyképességét” - mondta Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke.

A Lidl jelenleg 157 áruházzal van jelen Magyarországon, 1400-at is meghaladó termékkínálatában mintegy 200 magyar beszállító 810 féle terméke érhető el, azaz a magyar termékek aránya meghaladja az 50 százalékot. A „Lidl a magyar beszállítókért” program célja, hogy ez az arány 2014 végére elérje a 60 százalékot.

A program résztvevőjeként a Lidl beszállítóinak lehetősége nyílik csatlakozni az áruház nemzetközi hálózatához is, amelynek keretében a magyar beszállítók termékei megjelenhetnek más európai országok Lidl áruházainak polcain is.

„Jelenleg 36 magyar beszállítónk 106 terméke érhető el 9 különböző országban” – mondta Kovács Gergely, a Lidl Magyarország beszerzési ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt évben a Lidl magyar beszállítói 8,4 milliárd forint exportforgalmat bonyolítottak regionálisan”- tette hozzá.

A „Lidl a magyar beszállítókért program” keretében a Lidl meghirdeti az „Év beszállítója” díjat, ahol a 2013-as év beszállítói értékelésének eredményei alapján kiemelkedő teljesítményt nyújtó beszállítóikat szeretné díjazni.

A Lidl magyar beszállítói pozitív tapasztalatokkal rendelkeznek az együttműködésük kapcsán. A Tokaj Kereskedőház Zrt. főborásza arról számolt be, hogy a Lidl-lel való kapcsolatuk a vállalat életében rövid idő alatt kiemelkedő jelentőségű üzletággá nőtte ki magát. A Hungerit Zrt. pedig az elmúlt nyolc év alatt mintegy húszszorosára növelte forgalmát, melyet közös fejlesztésekkel, a gyártói és kereskedői márkák erősítésével a Lidl-lel közösen sikerült elérniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.