Verdi

Csütörtökön folytatódik a német repülőtéri sztrájk

Csütörtökön ismét sztrájkol a biztonsági személyzet Köln/Bonn és Düsseldorf repülőterén - közölte szerdán a Verdi szakszervezet szóvivője.

2013.02.20 17:24MTI

A sztrájk azonban csak a korai műszakot érinti, hajnali fél négy és délelőtt tíz óra között nem dolgoznak a biztonsági emberek.

A Verdi szakszervezet felhívására már a múlt héten is volt kétnapos sztrájk Hamburg, Köln/Bonn és Düsseldorf repülőterén, de az akciót beszüntették a hétvégére, hogy teret adjanak a bérkövetelésekről szóló tárgyalásoknak. Ezek azonban nem jártak eredménnyel.

Szerda délig több mint száz járatot töröltek a hamburgi repülőtéren a biztonsági személyzet újabb sztrájkja miatt, és estig további járattörlésre is kell számítani a reptéri szóvivő szerint.

A Verdi azt akarja elérni, hogy a repülőtéri biztonsági szakma mintegy 15 ezer dolgozója Németország-szerte a jelenlegi 11,80 eurós órabér helyett 14,50 eurót kapjon, és javuljanak a munkakörülmények.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.