"Dolgozók nélkül nincs profit"

A Siemens dolgozói tiltakoznak a megszorítások miatt

A jövő héten csütörtökön tiltakozó akciót tartanak a Siemens dolgozói a takarékossági intézkedések miatt.

2013.02.17 15:55MTI

Az IG Metall szakszervezet tájékoztatása szerint ezen a napon a Siemens valamennyi németországi üzemében és telephelyén akciónapot tartanak a következő mottóval: "Dolgozók nélkül nincs profit". A szakszervezet szerint a következő hetekben, hónapokban több hasonló akció lehet.    
   
Peter Löscher, a Siemens konszern elnök-vezérigazgatója november elején jelentette be, hogy a "Siemens 2014" program keletében két év alatt hatmilliárd eurós költségcsökkentési programmal kívánja megállítani és megfordítani a nyereség csökkenését. A megtakarítási program keretében a Siemens megválik nem jövedelmező tevékenységeitől, így például a napenergia üzletág mellett értékesíti szennyvíztisztító üzletágát is.   
   
A Siemens pénzügyi éve július-szeptemberi negyedévében a nyereség az előző évi 2,428 milliárd euróról 13 százalékkal 2,119 milliárd euróra csökkent. A szeptemberben zárt 2011/2012-es pénzügyi évet a Siemens 4,6 milliárd euró, az előző évi 6,3 milliárd eurónál 27 százalékkal alacsonyabb nyereséggel zárta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.