A piacok rendelkezésre állnak

Támogatják a bankok a Mal reorganizációs programjának végrehajtását

A bankok támogatják a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. reorganizációs programjának végrehajtását, az intézkedési csomagot mind a négy bank elfogadta a múlt héten és még karácsony előtt megküldik a cégnek kidolgozott feltételrendszert.

2012.12.19 08:12MTI

Bakonyi Zoltán, a timföldgyár vezérigazgatója ezt arra reagálva közölte, hogy a kormány szeptemberben stratégiailag kiemelt jelentőségű céggé nyilvánította a Mal Zrt.-t, a Magyar Közlönyben legutóbb megjelent rendeletével pedig a cég kiemelt szerepét megerősítő szabályokról intézkedett. Hangsúlyozta, hogy a Mal a korábbi kormánydöntés óta, az elmúlt négy hónapban is folyamatosan termelt. 

Két feltárósor jó hatékonysággal maximális kapacitáson működik, a piacok a reorganizációs terv végrehajtásához rendelkezésre állnak - tette hozzá. A kormány most azt rendelte el, hogy a csődtörvény további három paragrafusát is alkalmazni kell a Malra.
 
Ezek azt rögzítik, hogy a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezet, vagy az általa működtetett létesítmények nemzetbiztonsági védelem alá esnek, továbbá, hogy a társaság honvédelmi, rendvédelmi, haditechnikai, energiaellátási szempontból nemzetközi vagy országos jelentőségű, illetve a lakosság közműszolgáltatással való ellátása szempontjából stratégiailag kiemelt közszolgáltatást lát el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.