"Hihetetlen"

Három nap alatt kétmillió iPhone 5 kelt el Kínában

A piacra kerülése utáni első három napban már több mint kétmillió darabot értékesítettek a legújabb iPhone-ból, a keresletet a vállalat "hihetetlennek" nevezte.

2012.12.18 09:49MTI

A kínai fogyasztók fogadtatása hihetetlen, az elmúlt hétvége az Apple rekordeladásait is felülmúlta a kelet-ázsiai országban - írta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója közleményében. Steve Jobs utóda nagyon fontos piacnak nevezte Kínát, ahol a vásárlók "alig várják, hogy megszerezzék a legújabb termékeket".
 
Az iPhone 5 pénteken debütált a kínai piacon, azt a legnagyobb mobilszolgáltatóknál, az Apple-boltokban és az online viszonteladóknál is megvásárolhatják a kínaiak. Kína az Egyesült Államok után jelenleg az Apple második legnagyobb, leggyorsabb növekedést felmutató piaca, amely a teljes vállalati bevétel 15 százalékát generálja. 

A Strategy Analytics kutatócég statisztikái szerint az idei év harmadik hónapjában Kína lett a világ elsőszámú okostelefon-piaca. Az Apple ugyanakkor egyre jelentősebb versennyel kénytelen megküzdeni az 1,1 milliárdnál is több kínai mobiltelefon-tulajdonos kegyeiért. 

Az Apple jelenleg a hatodik legkedveltebb mobiltelefon-márka az országban, piaci részesedése viszont az elmúlt év során 4,2 százalékkal csökkent. A 3 ezer jüannél (105 ezer forint) drágább okostelefonok piacán ugyanakkor még mindig 42 százalékos részesedést tudhat magának - derül ki az ágazati statisztikákból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.