Háromszázmillióból

Inkubátorházat építenek Várpalotán

Inkubátorházat építenek csaknem 300 millió forintos beruházással Várpalotán, az Európai Unió 150 millió forintos támogatásával.

2012.12.04 09:05MTI

A Balatoni Invest 2001 Kft. a helyi vállalkozások megsegítése, ezáltal a város gazdaságának élénkítése érdekében valósítja meg a programot - írták. A létesítmény célja, hogy korszerű technikával felszerelt épületben, kedvezményes bérleti díjakkal és szolgáltatásokkal ideális feltételeket teremtsen a helyi és térségi mikrovállalkozások számára, biztosítva számukra a szükséges szakmai szolgáltatások hozzáférését. 

A fejlesztés keretében egy A kategóriás, modern, akadálymentesített, bruttó 1985 négyzetméter teljes alapterületű, 1626 négyzetméter hasznos területű háromemeletes irodaház jön létre. Az épület 35 irodahelységet, raktárt, tárgyalót, valamint konferenciatermet foglal magába, amelyhez 17 férőhelyes parkoló terület kapcsolódik. 

A XXI. századi technológiával működő irodaházban a falak és nyílászárók hőszigetelése, továbbá korszerű fűtésrendszer gondoskodik az alacsony üzemeltetési költségekről. A működés első három évében a tervek szerint összesen 46 új munkahely létesül a betelepülő vállalkozásoknál; mindez csökkenti a térség foglalkoztatási problémáit, és hozzájárul a vállalkozási tevékenység megerősödéséhez a régióban - közölte a kft. Hozzátették: a projekt által olyan intézményi infrastruktúra valósul meg, mely segítségével a város üzleti, szolgáltató és információs funkciója megerősödik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.