Amerikában is megjelent a Laurel Cégcsoport

Sorra nyeri a külföldi megbízásokat egy magyar informatikai cég

Magyarországon visszatartják fejlesztéseiket a vállalatok, ezért kinőtte hazai piacát és külföldön terjeszkedik tovább a kereskedelmi informatikában vezető Laurel Cégcsoport - jelentette be a XXIV. Vezérigazgató Találkozó informatikai kerekasztal beszélgetésén a társaság ügyvezetője. A Laurel Szlovákiában, Ukrajnában, Oroszországban és az Egyesült Államokban nyert el évekre szóló megbízásokat.

2012.10.12 09:01ma.hu
Bessenyei István

Bár a Laurel Cégcsoport Magyarországon a válság ellenére is kiszámíthatóan, stabilan fejlődik, az intenzív növekedéshez elengedhetetlenné vált a külföldi terjeszkedés – jelentette be a társaság ügyvezetője az ausztriai Frauenkirchenben tartott XXIV. Vezérigazgató Találkozó informatikai kerekasztal beszélgetésén. Mint Bessenyei István elmondta, a világszínvonalon szolgáltatni képes szaktudásra igény van külföldön is, ezért elsőként Szlovákiában, majd Ukrajnában, Oroszországban és az Egyesült Államokban is sikerült hosszú távú megbízásokat elnyerni. A Laurel Retail USA ezen kívül egyedülálló újdonság kifejlesztésére is készül a közeljövőben – de a tervekről ennél többet nem árult el a vezető.

Bessenyei István ugyanakkor kijelentette, a nagyszámú megbízás és a számos innováció miatt új kollégákat, csapatokat kell bevonni, így folyamatosan keresik a megfelelő szakembereket az új trendekhez szükséges fejlesztésekhez. A kezdetben 14 fővel induló, mára 200 embert foglalkoztató, hét tagvállalatból álló cégcsoport a külföldi terjeszkedés ellenére Magyarországon tartja kutatási és fejlesztési bázisát, itt van az a felhalmozott szaktudás, amelyből kiindulhatnak az üzleti informatikai projektek. A cégcsoport az elmúlt félévben 14 százalékos növekedéssel közel 2,4 milliárd forintos rekorderedményt ért el.

Az informatikai kerekasztal beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, Magyarországon a vállalatokra az a jellemző, hogy bár kívánnának fejleszteni, most inkább csak kisebb, halaszthatatlan beruházásokra költenek, a nagyobb invesztíciókat eltolják. Ma az informatikai innovációkba fektetett tőke nehezen térül meg itthon, a hazai kereslet várakozáson aluli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.