Felszámolásban sem

Nem tervezik a Gyulai Húskombinát teljes leállítását

Nem tervezi a húskombinát teljes leállítását a felszámolásban sem a vagyonfelügyelettel megbízott Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.

2012.10.15 19:50MTI

A kft. ügyvezetője erről a napokban tájékoztatta a húskombinát szakszervezeti elnökét és Gyula város polgármesterét - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t hétfőn. A város vezetősége és a szakszervezet elnöke közös közleményben tájékoztatott arról, hogy együttműködési megállapodást kötöttek, hogy figyelemmel kísérik a vállalatnál történő eseményeket, és együtt lépnek fel a húskombinát működésének megőrzése és a foglalkoztatás érdekében. 

Ennek jegyében október 11-én konzultáltak a vagyonfelügyelettel megbízott cég ügyvezetőjével és a vállalathoz kirendelt vagyonfelügyelővel. A találkozó minden résztvevője egyetértett abban, hogy szűkös anyagi keretek között is igyekeznek a gyár működését fenntartani, még egy esetleges felszámolási eljárásban is. A Gyulai Húskombinát ellen egyik beszállítója kezdeményezett felszámolási eljárást, a Gyulai Törvényszék október első napjaiban hozott határozatot arról, hogy a vagyonfelügyelettel megbízza az állami tulajdonú Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.-t, amely pedig Trenka Gyulát jelölte vagyonfelügyelőnek.
 
A Gyulai Húskombinát forráshiányos, a tulajdonos HAGE-NAGISZ vállalkozói csoport szeptemberig finanszírozta a gyulai cég termelését, és a bankok sem adnak hitelt a cégnek. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt céggé nyilvánított húskombinát szállítói tartozása 1,9 milliárd forint, ebből 1,5 milliárd a vállalkozói csoporton belüli összeg; a társaság vagyona 5 milliárd forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.