Az Ural Airlines a Malév nyomdokaiban

Újraindult a Jekatyerinburg-Budapest járat

Ismét elindult a menetrend szerinti légi közlekedés Budapest és Jekatyerinburg között, a korábban a Malév által üzemeltetett, három és fél éve megszűnt járatot az Ural Airlines közlekedteti újra hetente egyszer.

2012.10.10 17:54MTI

A hírt Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója sajtótájékoztatón jelentette be szerdán Budapesten.

A légitársaság az első év végére akarja elérni a gazdaságossághoz szükséges 60-65 százalékos kihasználtságot - közölte Alekszej Fomin, az Ural Airlines minőségbiztosítási igazgatója.

Az első érkező járatot a Budapest Airport ünnepélyesen fogadta a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Jekatyerinburg Oroszország negyedik legnagyobb városa, hét vasúti fővonal indul innen Szibéria különböző területeire. Emellett légi átszállóhely számos orosz és ázsiai városba.

A járatot elsősorban az üzletemberek és a Magyarországra utazó turisták veszik igénybe - mondta Jakócs Áron, az Ural Airlines magyar partnere, a Robinson Tours ügyvezető igazgatója. A téli időszakban a járatokat csaknem telítik a magyar fürdőhelyekre érkező orosz turisták - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Az új budapesti járat előnyös lehet az osztrák, szlovák és szlovén utasoknak is - jelezte.

Az orosz utasok átszállását ugyan nehezíti, hogy megszűnt a Malév, de több légitársasággal tárgyaltak már az európai városokba a továbbutazás lehetőségeiről - mondta kérdésre Alekszej Fomin.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.