A kormány nem köt megállapodást az IMF-fel ?

Chikán, Mellár: koherens gazdaságpolitikára lenne szükség

Chikán Attila és Mellár Tamás szerint a kormánynak koherens gazdaságpolitikát kellene folytatnia, amely az elmúlt két évre véleményük szerint nem volt jellemző.

2012.10.04 18:22MTI

Mellár Tamás úgy vélte, hogy a kormány ebben a választási ciklusban nem köt megállapodást az IMF-fel.

A két egyetemi professzor - akik az első Orbán-kabinet alatt magas kormányzati funkciót töltöttek be - a Menedzserek Országos Szövetségének (MOSZ) csütörtöki budapesti rendezvényén értékelte a magyar gazdaságpolitikát.

A hallgatóságból érkezett kérdésre, hogy a magyar kormány még ebben a választási ciklusban köt-e megállapodást a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), Mellár Tamás kategorikusan nemmel válaszolt. Chikán Attila pedig úgy felelt: nincs olyan kormánydöntés, hogy ne legyen, de olyan sincs, hogy legyen megállapodás az IMF-fel. "Én kívánatosnak tartom" a hitelmegállapodást - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.