Lerakták az alapkövet

Megkezdődött az uszoda építése Újpesten

Letették az újpesti városi uszoda alapkövét szerdán.

2012.09.19 11:41MTI

A rendezvényen Wintermantel Zsolt (Fidesz - Újpestért Egyesület), a IV. kerület polgármestere azt mondta: a korábbi újpesti uszoda nem volt sikertörténet, a főváros tulajdonában lévő létesítmény évek óta zárva van, használhatatlan, műszaki állapota miatt nem lehet újranyitni. Jelezte, hogy vannak vállalkozási alapon működő uszodák, azok használatát azonban nem mindenki engedheti meg magának. A kerületvezető elmondta, hogy az új létesítmény közel egy év múlva nyit meg, és az önkormányzati tulajdonú uszodát már senki sem veheti el az újpestiektől. 

A beruházás 932 millió forintba kerül, a teljes összeget az önkormányzat állja. A polgármester kitért arra is, hogy az elmúlt hónapokban hat óvodában adtak át focipályát, felújítottak egy szabványos kézilabdapályát, múlt héten pedig egy műfüves pályát kapott az egyik iskola. Gebe Zoltán, a kivitelezést végző Montig Kft. Mérnöki Vállalkozási Iroda ügyvezetője ismertette, hogy az uszodában egy nagyobb méretű medence és egy tanmedence kap helyet, korszerű víztisztító és vízforgató berendezésekkel, a fitneszrészlegben pezsgőfürdőt alakítanak ki. 

Hozzátette, hogy az egész épület fűtését, szellőztetését és a berendezések vízmelegítését geotermikus energiával biztosítják. Az ügyvezető szólt arról is, hogy a Halassy Olivér Sportközpont további sportpályákkal is bővül.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.