Januártól

Elektronikus lesz az építési engedélyek dokumentációs rendszere

Januártól elektronikus lesz az építési engedélyek dokumentációs rendszere.

2012.09.19 07:52MTI

A kormány 1,1 milliárd forintot fordított az e-közigazgatás új szolgáltatásának fejlesztésére, amelynek a célja az építésügyi engedélyezési eljárást támogató elektronikus dokumentációs rendszer (ÉTDR) kialakítása - közölte a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkársága az MTI-vel. A rendszert jövő év januárjától használhatják az ügyfelek, jelenleg a tesztelés folyik.
 
A BM közleménye szerint a kiépülő rendszer lehetővé teszi az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokban az elektronikus kérelem- és tervbeadást, valamint az elektronikus ügykezelést. Az ÉTDR az interneten keresztül lesz elérhető. 

A kérelmezők ügyfélkapus azonosítással, egységes építésügyi hatósági felületen nyújthatják be engedélyeik vagy igazolásaik iránti kérelmeiket, és az ehhez szükséges mellékleteket elektronikusan csatolhatják.
 
Az elmúlt félévben elkészült az elektronikus illetékfizetési rendszer, a közeljövőben pedig lehetőség nyílik a földhivatali adatok átvételére, és a rendszert majd összehangolják az iratkezelési rendszerekkel is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.