A 120 milliárd eurós csomag "jótékony" hatása

Péntek reggel másfél dollárral drágult a kőolaj

Másfél dollárt meghaladó mértékben drágult a kőolaj pénteken kora reggel, miután az uniós csúcstalálkozón elfogadták a növekedési paktumot.

2012.06.29 10:02MTI

Az euróövezet gazdasági növekedését támogatni hivatott 120 milliárd eurós csomag jótékony hatással lehet a globális gazdaságra, és növelheti a keresletet a kőolaj iránt. De hozzájárult a dráguláshoz az is, hogy július 1-jén lép életbe az Iránnal szemben elrendelt európai embargó, ami átmenetileg fennakadásokat okozhat az ellátásban annak ellenére, hogy a fontosabb vásárlók felkészültek a változásra.

Az Európában irányadónak számító északi-tengeri Brent ára 1,67 dolláros emelkedéssel 93,30 dolláron állt. A nyugati féltekén irányadó WTI 1,92 dollárral 79,61 dollárra növekedett hordónként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.