Eltűnnek a taxisok?

Jobbik: nem a fővárosban élőket szolgálja a taxisrendelet módosítása

A Jobbik fővárosi képviselőcsoportja szerint nem a Budapesten élőket szolgálja a fővárosi taxisrendelet tervezett módosítása; az ellenzéki párt úgy véli, ha változtatás nélkül fogadják el a benyújtott javaslatot, akkor jószerivel taxis sem lesz 2013-tól.

2012.06.14 19:14MTI

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője a főpolgármester sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva azt közölte csütörtökön az MTI-vel: a lakosság kifejezett érdeke, hogy mielőbb egységes, hatóságilag rögzített tarifával közlekedjen minden taxi "éjszaka és nappal, a városban és a repülőtérre, Lőrincről Óbudára, ha süt a nap, ha esik az eső". Az ellenzéki politikus azon aggodalmának adott hangot, hogy ha a közgyűlés jövő szerdán változtatás nélkül fogadja el a rendeletet, akkor "jószerivel taxis sem lesz 2013-tól, ami nagyjából ötezer fővárosi család végleges ellehetetlenülését" okozza. 

Szabó György álláspontja szerint ez "rokonszenv hiányával nem, csak üzleti érdekekkel magyarázható", s nem a fővárosban élőket szolgálja. A jobbikos képviselő kifogásolta, hogy a városvezetés kevés figyelmet fordít az elektromos, hibrid és gázüzemű autók támogatására, nem teszi érdekeltté a taxisokat a környezetbarát technológiák alkalmazására. Úgy vélte: három-négy év alatt közösen el lehetne érni, hogy a környezeti érdekeknek is megfelelő hibrid és elektromos taxik közlekedjenek Budapest utcáin, egységes színben, amelyet a szakma is el tud fogadni. Tarlós István előzőleg sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy néhány kérdésben engedni tudnak a taxis szakmai szervezeteknek, ilyen a fix összegű tarifa bevezetése és az egységes megjelenés dizájnja is. 

Két dologban azonban nem tudnak kompromisszumokat kötni: a rendelet elemeinek egységes időpontban való bevezetése, illetve a műszaki paraméterek meghatározása. Ezzel kapcsolatban jelezte: nem lehet "méltatlan" körülményeket teremteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.