Nem tartja tisztességesnek a cég üzletpolitikáját

Nekiugrott a Petromnak a román államfő

Nekiment a Petrom kőolajipari csoportnak a román államfő.

2012.03.12 11:21MTI

Egy vasárnapi televíziós interjúban Traian Basescu azt mondta, megszakít minden kapcsolatot a céggel, tiltakozásképpen amiatt, hogy a Petrom extraprofitra tett szert a válság idején, és nem tartja tisztességesnek a cég üzletpolitikáját. A román vállalat az osztrák OMV kőolaj-és földgázipari csoporthoz tartozik.
   
Basescu az interjúban elmondta, úgy volt, hogy a Petrom vezetőivel fogja felkeresni a Fekete-tenger román szektorában az Exxon Mobil és a Petrom által felfedezett jelentős kőolaj-és földgáz lelőhelyet, de végül az Exxon embereivel ment.
   
"Látni akartam a mélytengeri fúrásokat végző kutat, de nem az OMV tisztségviselőivel, mert nem tetszik az üzletpolitikájuk, nem tartom azt tisztességesnek. Nem várható el egy vállalattól, hogy száz százalékig tisztességes legyen, de az sem lehet, hogy nap mint nap azt vágják a képembe, hogy a világpiaci ár 120 dollár hordónként, miközben Romániában 16 dollár a kitermelési költség".
   
Az államfő közölte, az ügyet felvetette a Petrom elnökének is, de azt a választ kapta, az OMV-vel kötött szerződés értelmében nincs mit tenni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.